Välkomna till Ostron SM 2012

 

Intresset för ostron som råvara har ökat de senaste åren.

Denna mytomspunna mollusk lämnar ingen oberörd. Antingen älskar du ostron eller så avböjer du helt.

När du provar ostron för första gången är det få som blir frälsta.

Det är ofta en fråga om både smak och konsistens.

Men ge inte upp, efter några försök gör oftast smaklökarna en angenäm omvärdering och ostron blir till något du längtar efter!

Tävlingen

 

Att öppna ostron är inte svårt. Men det krävs teknik, finess och en bra kniv.

När du tävlar i ostronöppning är det inte bara tiden som är viktig.

De skall vara snyggt gjort, utan flisor och blodspår och smakfullt upplagt på en bricka.

Anmälan

 

Vill du ställa upp i tävlingen sker anmälningen till

Hasse Johannesson 0737-560454 eller på ostronhasse@hotmail.com

samtidigt som du betalar in startavgiften,

Lördag 18/8 Svenska Mästerskapet 400 kr på bg 5900-6106.

Söndag 19/8 Skånska Mästerskapet 250:- kr på bg 5900-6106

 

Vinnaren åker till VM på Irland

 

Alla andra är välkomna att följa tävlingen på plats hos oss för att heja fram den

värdiga vinnare som skall representera Sverige i VM i Galway på Irland.

På Irland har de tävlat i ostronöppning i över 50 år.

Trots deras långa erfarenhet har Sverige kommit starkt på senare år.

Sammanlagt har vi fem världsmästare!